Primena Mamavit tableta preporučuje se ne samo tokom cele trudnoće i perioda dojenja, već i 2-3 meseca posle toga.

Mamavit tablete sadrže vitamine A, E, C, D, vitamine B kompleksa, folnu kiselinu, kao i minerale i oligoelemente: kalcijum, magnezijum, molibden, gvožde, hrom, jod, mangan, bakar, cink i selen.

Osim toga, vitamini A, C i E, kao i cink, selen i mangan su antioksidansi i štite ćelije ljudskog organizma od štetnog dejstva slobodnih radikala koji su posledica aerozagadenja, ultraljubičastog zračenja, pušenja, konzumacije alkohola i nepravilne ishrane.

Na šta treba obratiti pažnju:

Posebno obratiti pažnju ako se uz Mamavit tablete koriste drugi preparati koji sadrže vitamin A, D ili E, obzirom da unošenje većih doza od preporučenog dnevnog unosa vitamina A i vitamina D3 tokom trudnoće može da ima štetno dejstvo na plod. Ako je utvrđena trudnoća ili postoji sumnja na trudnoću, a već se koriste drugi lekovi pre upotrebe Mamavit tableta, treba se posavetovati sa lekarom.

Vitamin B2 može da oboji urin žuto, dok gvožđe može da izazove sivo-crnu prebojenost stolice.

Folna kiselina može delimično da koriguje hematološke posledice nedostatka vitamina B12 (pemiciozna anemija), ali ne mora da deluje na propratne neurološke simptome.

Mamavit tablete ne treba uzimati istovremeno sa antacidima (lekovima za određene želudačne tegobe) i određenim antibioticima (tetraciklinima), jer može doći do smanjenog preuzimanja gvožđa iz creva. Ukoliko je upotreba navedenih preparata neophodna, treba napraviti pauzu od 2 sata između uzimanja antacida, antibiotika iMamavit tableta.

Vitamin B6 (piridoksin) smanjuje dejstvo levodope (terapija Parkinsonove bolesti).

Mamavit tablete se uzimaju jednom dnevno. Tabletu treba progutati celu, bez žvakanja, najbolje posle doručka. Ne uzimati doze veće od preporučenih. Ne treba uzimati duple dnevne doze kako bi se nadoknadila propuštena doza.

Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i izbalansiranu ishranu. 

MamaVit® tablete ne treba da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak tableta, kao ni osobe koje boluju od: vitamin A ili vitamin D hipervitaminoze, hiperkalcemije, oboljenja praćenih viškom gvožđa u organizmu, perniciozne anemije ili poremećaja bubrežne funkcije.

MAMAVIT® tablete sadrže vitamine A, E, C, D, vitamine B kompleksa, folnu kiselinu, kao i minerale i oligoelemente: kalcijum, magnezijum, molibden, gvožde, hrom, jod, mangan, bakar, cink i selen. Osim toga, vitamini A, C i E, kao i cink, selen i mangan su antioksidansi i štite ćelije ljudskog organizma od štetnog dejstva slobodnih radikala koji su posledica aerozagadenja, ultraljubičastog zračenja, pušenja, konzumacije alkohola i nepravilne ishrane.

Jedna tableta dnevno.

Aktivni sastojci

     Po tableti     

  %NRV*  

Kalcijum

250,0 mg

31 %

Vitamin C

100,0 mg

125 %

Niacin

17,0 mg

106 %

Vitamin E

15,0 mg TE

125 %

Gvožđe

14,0 mg

100 %

Pantotenska kiselina

10,0 mg 

1675

Cink

10,0 mg

100 %

Vitamin B2

3,4 mg

243 %

Vitamin B6

3,0 mg

214 %

Vitamin B1

3,0 mg

273 %

Mangan

2,0 mg 100 %

Bakar

1 mg

100 %

β-karoten

što odgovara Vitaminu A

720 μg

120 μg RE

15 %

Folna kiselina

400,0 μg

200 %

Jod

130,0 μg 87 %

Biotin

30,0 μg

60 %

Selen

25,0 μg

45 %

Hrom

25,0 μg

62 %

Molibden

25,0 μg

50 %

Vitamin D3

5,0 μg

100 %

Vitamin B12

3,0 μg 120 %

Biokompleks za trudnice i dojilje

MamaVit Plus je nutritivna podrška esencijalnim vitaminima i mineralima, kao što su folna kiselina i gvožđe.

Ukoliko imate pitanja slobodno nas kontaktirajte.